Hvide fodboldstøvler

Se hvilke hvide fodboldstøvler der lige nu findes på markedet ved at klikke på nedenstående link:

KØB HVIDE FODBOLDSTØVLER BILLIGT HER!

Når du klikker på knappen vil du se en list over de fodboldstøvler, som pt. findes i en udgave hvor den primære farve er hvid. De forskellige producenter skifter ofte farverne på deres udvalg, så vores liste er et godt sted at holde et overblik over, hvilke modeller der pt. findes som hvide fodboldstøvler.

De første hvide fodboldstøvler

Der var engang hvor fodboldstøvler var sorte. Det var dengang det handlede om at have en fodboldstøvle der beskyttede fødderne og hjalp dig med at stå fast på banen. I dag handler det for de store producenter også om at skille sig ud og til dette har hvide fodboldstøvler gennem tiden også været brugt.

Så vidt det vides blev de første hvide fodboldstøvler produceret af danske Hummel. I starten af 1970’erne prøvede Hummel sig med en fodboldstøvle i hvid med sorte striber på siden. En direkte ombytning af farverne på de klassiske fodboldstøvler. Det var ikke fordi disse fodboldstøvler tog verden med storm fra starten, for på daværende tidspunkt var man mildest talt konservative sammenlignet med idag.

Umbro Speciali - hvide fodboldstøvler
Umbro Speciali – en klassisk fodboldstøvle i omvendte farver (hvid og sort i stedet for sort og hvid)

De hvide Hummel fodboldstøvler blev aldrig nogen kæmpesucces, men de havde dog en kort opblomstring. Dette skyldtes primært at det lykkedes Hummel at få den daværende engelske stjernespiller Allan Ball til at spille med et par i en kamp i den engelske turnering. Dette medførte at støvlen den efterfølgende mandag satte salgsrekord.

Sucessen for Hummels hvide fodboldstøvle blev dog kortvarig – og det var ikke her tilbage i 1970’erne, at der blev skabt en trend omkring farvede fodboldstøvler. Efterfølgende fulgte nemlig en lang årrække hvor sorte fodboldstøvler dominerede billedet og man stort set ikke så eksempler på andet blandt de professionelle. Det var især fodboldstøvler som Adidas Copa Mundial, Puma King og Nike Tempo der dominerede billedet op gennem 1980’erne og 1990’erne.

En trend skabes

Det var først i slutningen af 1990’erne og starten af 2000’erne er der rigtigt blev skabt en trend omkring fodboldstøvler i farver, herunder også hvide fodboldstøvler.

Det var i høj grad Nike og Brasilianske Ronaldo der i 1998 var med til at starte denne trend. Ronaldo bar ved sommerens VM slutrunde i Frankrig et par nye Nike Mercurial fodboldstøvler i farverne sølv, gul og blå. Herefter begyndte de fleste producenter af fodboldstøvler at lave farvede udgaver – og Adidas fulgte bl.a. hurtigt op med en hvid udgave af deres Predator støvle, som hurtigt blev meget populær.

I dag er farvede fodboldstøvler mere almindelige end sorte fodboldstøvler – og i perioder er hvide fodboldstøvler nok de allermeste populære. Det afhænger selvfølgelig meget af trends i perioder, men over de seneste år har man kun sjældent kunne se en kamp i de største europæiske ligaer, hvor der ikke har været en spiller på banen med et par hvide fodboldstøvler på.

Eksempler på hvide fodboldstøvler

Vi har her samlet et par eksempler på nogle af de hvide fodboldstøvler som har været populære de seneste år. Har du selv spillet i et par af disse?

Adidas Predator - hvide fodboldstøvler
Adidas Predator var med til at skabe en trend for hvide fodboldstøvler i slut 1990’erne – her ses en nyere model

Adidas X - hvide fodboldstøvler
Adidas X – en moderne hvid fodboldstøvle fra Adidas

Puma King - hvide fodboldstøvler
Den klassike Puma King har også være lavet i en udgave med hvid som den primære farve