Adidas Copa Mundial fodboldstøvler

Hvis man taler om klasssikere indenfor fodboldstøvler, så kommer man ikke udenom Adidas Copa Mundial og Adidas World Cup. Disse fodboldstøvler er helt klassiske læderstøvler – i både i udseende og følelse.

Lige meget hvad der er sket med teknologien, så er Copa Mundial blevet ved med at være en favorit blandt mange spillere – og de fleste seniorspillere har enten et par eller også har de på et tidligere tidspunkt ejet et.

KØB DINE COPA MUNDIAL FODBOLDSTØVLER BILLIGT HER ➜

De forskellige Adidas Copa Mundial og Adidas World Cup modeller

Herunder kan du se de forskellige Adidas Copa Mundial/Adidas World Cup modeller som findes på markedet, samt hvor du finder disse fodboldstøvler billigst.

Adidas Copa Mundial
Skind FG Sort
Adidas Copa Mundial fodboldstøvler

Adidas World Cup
Skind SG Sort
Adidas World Cup fodboldstøvler

Spillere i Copa Mundial

Herunder er samlet en liste der viser nogle af de professionelle spillere, som i nyere tid har spille kampe i Adidas Copa Mundial fodboldstøvler:

Kaka (Orlando City SC)
Youssouf Mulumbu (West Bromwich Albion)
Jonathan Walters (Stoke City)
Christian Eigler (1. FC Nürnberg)
Ion Gorostola (Real Sociedad)

Adidas Copa Mundial er ikke bare en fodboldstøvle

Jeg ved der er mange der har det ligesom jeg – Adidas Copa Mundial er meget mere end bare en fodboldstøvle. Den er for mig også et symbol på de klassiske værdier i fodboldspillet – og så de mig gang på gang ned af “memory lane”.

Hvis du kan lide at spille i læderstøvler og bare er en smule nostalgisk, så kan jeg næsten heller ikke forestille mig andet, end at der må stå et par Adidas Copa Mundial hjemme på hylden hos dig. Hvis ikke der gøre dette må forklaringen næsten være, at din gamle kærlighed er Pumas pendant til Copa Mundial – nemlig den klassike Puma King støvle.

Storhedstiden i 1980’erne og 1990’erne

Adidas Copa Mundial blev introduceret frem mod slutrunden i 1982. Billeder fra turneringen viser, at stort set alle spillere bar et par Copa Mundial fodboldstøvler i finalekampen. Dette var dog kun startskudet på en lang årrække, hvor denne klassiker dominerede markedet.

Frem til slutningen af 1990’erne var der kun meget få alternativer til de klassiske sorte læderstøvler – og de alternativer som fandtes blev aldrig rigtigt populære. De eneste store konkurrenter til Adidas Copa Mundial var derfor i denne periode kun Puma King og Nike Tempo.

Hårdt presset – men Copa Mundial forbliver stærk

Den dag i 1998, hvor brasilianske Ronaldo trådte ind til VM-slutrunden i Frankrig iført et par sølv og blå/gule Nike Mercurial fodboldstøvler, blev fodboldverdenen ændret for altid. De andre store mærker fulgte hurtigt trop med farverige fodboldstøvler og der gik ikke mange år, før Adidas Copa Mundial ikke længere var den ubestridte nummer 1.

I en periode kunne man godt tro, at Adidas Copa Mundial og de andre klassikere bare ville gå i glemmebogen, men her over 30 år efter introduktionen sælger Adidas Copa Mundial stadigvæk rigtigt fornuftigt. De sorte fodboldstøvler er efterhånden mere sjældne en de farverige alternativer, men noget tyder på at kongen aldrig helt vil dø. Jeg kan da i hvert fald også godt garantere at der sælges et par Copa Mundial hver 3-4 år, så længe jeg stadigvæk kan bevæge mig og sparke til en bold.