Nike fodboldstøvler – den ultimative guide

Nike har valgt parallelt at udvikle en række forskellige serier fodboldstøvler, som alle finde i forskellige udgaver, med forskellig kvalitet og pris.

KØB DINE NIKE FODBOLDSTØVLER BILLIGT HER ➜

De forskellige Nike fodboldstøvler

Herunder kan du se en liste over topmodellerne indenfor Nike fodboldstøvler. For hver af disse findes der en række forskellige farver og typer, som du kan se, købe og læse mere om:

Nike Mercurial Vapor

Nike Mercurial Vapor er en fodboldstøvle designet specielt til at give ekstra hastighed. Så er du en spiller der forsøger at udnytte din fart til at vinde over dine modstandere, så kan det være støvlen for dig.

SE UDVALGET AF NIKE MERCURIAL VAPOR FODBOLDSTØVLER HER →

Nike Mercurial Vapor 13 Elite SG-PRO Anti-Clog Future Lab – Pink/Sort

Hvem er de designet til? Nike Mercurial Vapor er lavet til den offensive spiller som vil udnytte sin hurtighed. Det kan f.eks. være angriberen der elsker dybdeløb eller en fløj/wingback.

Du kan læse mere om Nike Mercurial Vapor her.

Nike Mercurial Superfly

Nike Mercurial Superfly er ligeledes designet til den hurtige spiller. Den benytter bl.a. Nikes specielle Speed Rib-teknologi. Den store forskel mellem denne og Mercurial Vapor er designet omkring anklen. Her har Superfly en “sok” som hjælper med at støtte og stabilisere anklen.

SE UDVALGET AF NIKE MERCURIAL SUPERFLY FODBOLDSTØVLER HER →

Nike Mercurial Superfly 8 Academy MG Spectrum – Rød/Sølv

Hvem er de designet til? Nike Mercurial Superfly er til den hurtige spiller som vil udnytte sin fart optimalt. Det vil ofte være en af de offensive positioner eller f.eks. wingbacks.

Vil du læse mere om denne Nike fodboldstøvle så kan du gøre det i vores Nike Mercurial Superfly afsnit her.

Nike Tiempo fodboldstøvler

Der er ikke mange Nike fodboldstøvler tilbage i læder, men Nike Tiempo er en af de få som stadigvæk findes. Overdelen er lavet i kænguruskind og den er designet til at have en perfekt pasform og komfort. Kort fortalt en rigtig behagelig fodboldstøvle at spille med.

SE UDVALGET AF NIKE TIEMPO FODBOLDSTØVLER HER →

Nike Tiempo Legend 8 Elite FG Spectrum – Hvid/Grøn

Hvem er de designet til? Nike Tiempo er de Nike fodboldstøvler som sætter mest fokus på komfort. Så hvis det vigtigste for dig er, at have et par fodboldstøvler som er behagelige at have på, så er Nike Tiempo et rigtig godt valg.

Du kan læse mere om Nike Tiempo fodboldstøvlerne her.

Nike Phantom Venom

Det her er en af Nikes topmoderne fodboldstøvler. Nike Phantom Venom indeholder den nyeste teknologi som giver endnu bedre boldkontrol og skudteknik.

SE UDVALGET AF NIKE PHANTOM VENOM FODBOLDSTØVLER HER →

Nike Phantom Venom Elite FG Future DNA – Hvid/Sort/Rød LIMITED EDITION

Hvem er de designet til? Nike Phantom Venom er især designet til angriberen der kan udnytte den gode boldkontrol og skudteknik. Den er dog også rigtig god til f.eks. den kontrollerende eller offensive midbanespiller.

Læs mere om Nike Phantom Venom her.

Nike Phantom Vision

Nike beskriver selv Phantom Vision som den perfekte fodboldstøvle til playmakeren. Den er lavet med den helt nye type fit kaldet Quadfit, som giver dig et endnu bedre fodfæste. På toppen af støvlen er der benytte det nye Ghost system til snørrebåndene, som er beregnet til at give en endnu bedre kontakt med bolden.

SE UDVALGET AF NIKE PHANTOM VISION FODBOLDSTØVLER HER →

Nike Phantom Vision 2 Elite DF FG Future DNA – Sort/Orange LIMITED EDITION

Hvem er de designet til? Spiller du som f.eks. 6’er, 8’er eller 10’er og er den kontrollerende midtbanespiller, så vil den støvle være perfekt til dig. Den vil ligeledes have en række fordele for forsvarspillere som er en stor del af de opbyggende spil, f.eks. de yderste centerforsvarer i en 3-5-2 opstilling.

Læs mere om Nike Phantom Vision her.

Nike Premier fodboldstøvler

Nike Premier er de helt klassiske Nike fodboldstøvler. Den er lavet i kænguruskind på overdelen imens sider og hæl er lavet i gedeskind. Denne kombination giver både holdbarhed, komfort og styrke. Samtidig har den en behagelig pasform og store runde knopper der er med til at forbedre komforten.

SE UDVALGET AF NIKE PREMIER FODBOLDSTØVLER HER →

Nike Premier II FG – Sort/Sølv

Hvem er de designet til? Nike Premier benyttes ofte af forsvarspillere, målmænd og defensive midtbanespillere. Det er der en god grund til. Er du typen der takler igennem eller laver mange lange og hårde aflevering, så har du behov for en fodboldstøvle som Nike Premier der giver støtte og beskytter foden godt.

Du kan læse mere om Nike Premier her.

Nike fodboldstøvler er højeste klasse

Nike fodboldstøvler har igennem mange år været nogle af de allerbedste på markedet. De tog tidligt føringen på markedet for fodboldstøvler i kunstmaterialer og selvom Adidas er kommet godt med, så mener mange stadigvæk at Nike er kongerne indenfor dette område.

Med de typer Nike fodboldstøvler som findes her på siden, så er du garanteret nogle af de mest udviklede og letteste fodboldstøvler på markedet.

Løbende opdatering af udgaverne

Nike laver løbende en opdatering af de enkelte serier. Nike sørger bl.a. løbende for at udvikle støvlerne og introducere nye generationer af støvlerne, f.eks. er Nike Hypervenom Phanton nu nået til anden generationer, som er både bedre og lettere end den første.

Ud over at udvikle nye generationer indenfor de forskellige serier, så introduceres der også løbende nye farver til de eksisterende Nike fodboldstøvler. Dette sker oftest med enkelte tilføjelser eller udskiftninger, men i foråret 2015 introducerede Nike f.eks. deres Silver Storm Pack der indeholdt hele 7 nye udgaver af de eksisterende modeller – alle i sølv.

Nike fodboldstøvler – Silver Storm Pack

Nikes ”Silver Storm Pack” er et eksempel på, at Nike formår at lave en introduktion af nye farver som er gennemført og dækker alle deres 4 primære serier. I alt blev der introduceret 7 nye Nike fodboldstøvler – og disse kombinerede alle sølv med en af de eksisterende klare farver.

Af støvlerne i Nike ”Silver Storm Pack” vil vi nok vælge af fremhæve Nike Mercurial Superfly udgaven, da den med kombinationen af sølv og lyserød ikke bare rammer en flot støvle, men også mange af de trends der er ses blandt de bedste fodboldspillere.

Nike fodboldstøvler gennem årene

Gennem årene er der sket meget med fodboldstøvlerne fra Nike. Herunder er vist en kortere fortælling om historien og udviklingen af Nike fodboldstøvler.

The Nike

I 1971 introducerede Nike deres første fodboldstøvle. Dette blev rent faktisk det første stykke fodboldtøj med den berømt Nike swoosh på. Støvlen kom til at hedde “The Nike” og den viste sig ikke at være særligt holdbar – især i kulde og regnvejr.

På grund af de svære forhold, som fodboldstøvler benyttes under, valgte Nike i en årrække at fokusere på at udvikle sko til andre sportsgrene som løb, tennis og basketball.

Nike Mercurial

I 1997 begyndte Nike at teste de første fodboldstøvler udviklet i syntetisk læder. Dette viste sig at være en stor succes og allerede året efter spillede brasilianske Ronaldo med de nyudviklede Mercurial støvler til VM i Frankrig.

Andre Nike fodboldstøvler

Der har siden været mange forskellige Nike fodboldstøvler og nogle af dem som ikke længere produceres er:

  • Nike FC247
  • Nike FootballX
  • Nike Hypervenom
  • Nike Magista

Nike fodboldstøvler idag

I dag findes der en række aktive fodboldstøvle-modeller, som løbende udvikles og produceres af Nike. Disse er: