Hvilke fodboldstøvler skal jeg vælge?

Black Week 2021 DK

Hvilke fodboldstøvler skal jeg vælge? Hvilke fodboldstøvler passer til min position og spillertype?

Ovenstående er spørgsmål, som er blevet stillet mange tusinde gange af fodboldspillere på alle niveau. Det kan da også være rigtigt svære spørgsmål at svare på, da der efterhånden er en del rigtigt gode fodboldstøvler på markedet. Vi har derfor gjort det nemt for dig at finde den fodboldstøvle der passer din position og spillertype bedst.

Find din position og spillertype herunder, så hjælper vi med at anbefale det vi ser som den bedste fodboldstøvle til dig, samt en vi ser som et godt køb til prisen.

KØB DINE FODBOLDSTØVLER BILLIGT HER ➜

Målmand

For målmanden er beskyttelse og skudstyrke nogle af de vigtigste paramentre, da man som målmand bl.a. udfører et højt antal spark for fuldt kraft i løbet af en kamp. Vi anbefaler derfor at vælge en fodbolstøvle der ikke er for tynd og især beskytter oversiden af foden.

Det bedste valg: Nike Tiempo Legend
Godt køb til prisen: Adidas Copa Mundial

Forsvarsspiller – den klassiske forsvarer

En forsvarsspiller skal ligesom målmanden tænke på beskyttelse, men da forsvarspillere ofte er en del af det opbyggende spil, så skal der ligeledes tænkes på boldkontrol.

Det bedste valg: Puma evoPower
Godt køb til prisen: Adidas Copa Mundial

Offensiv back – den moderne back

For den offensive back er der, udover de vigtige egenskaber for den klassiske forsvarer, også brug for fart. Derfor er det ofte en god ide at gå lidt på kompromis med beskyttelsen og vælge en lettere støvle med mere fart.

Det bedste valg: Nike Mercurial Superfly
Godt køb til prisen: Puma evoSpeed

Central midtbane – den klassiske box-til-box spiller

Den klassiske centrale midtbanespiller har et stort løbepensum og massere af boldberøringer i løbet af kampen. Fodboldstøvlen til denne spille må derfor ikke være for tung. Derudover skal den både fungere i taklinger og give god boldkontrol.

Det bedste valg: Nike Magista Obra
Godt køb til prisen: Adidas Ace 15.1

Offensiv midtbane – playmakeren

For playmakeren er boldkontrol det vigtigste parameter. Derudover er hastighed og præcision noget af det, som kan gøre den store forskel.

Det bedste valg: Adidas Ace 15.1
Godt køb til prisen: Umbro UX

Fløj/Wing

Høj fart og boldkontrol er noget af det, som er vigtigst for en god fløjspiller. Derfor anbefaler vi en fodboldstøvle, som har fokus på lige præcis disse to områder.

Det bedste valg: Nike Mercurial Superfly
Godt køb til prisen: Puma evoSpeed

Angriber – den klassiske målscorer

Den gode angriber har brug for en støvle med fart, præcision, god kontrol og frihed. Det er mange forskellige egenskaber, som skal kombineres i en enkelte støvle, men vi mener der er nogle støvler på markedet som kommer tæt på at opfylde det hele.

Det bedste valg: Nike Hypervenom Phantom
Godt køb til prisen: Adidas X 15.1

Hvilke fodboldstøvler skal jeg vælge i fremtiden?

Denne guide bliver løbende opdateret, når der kommer nye fodboldstøvler på markedet, som gør sig fortjent til at plads på listen. Du vil derfor også i fremtiden kunne genbesøge denne side, hvis du skal skifte støvler og er i tvivl om, hvilken model du skal vælge.

Vi håber at du nu ved hvilken fodboldstøvle der passer bedst til dig – og at du får udnyttet dit fulde potentiale på banen.